Fundația Visul Luanei Voluntariat

Vreau să fiu voluntar

Câte nevoi, atâtea feluri de a ajuta.
Voluntariatul poate însemna ajutor fizic (pe teren), financiar (pentru diverse achiziții in ajutorul animalelor) dar și adaptarea unor abilități proprii la nevoile cauzei. Diversitatea voluntarilor noștri și dorința lor de a-și folosi cunoștiințele, oricare ar fi ele, ne surprind plăcut de fiecare dată.
Știm că este un efort dar sperăm că este unul care vă oferă cel puțin la fel de multă motivație ca și nouă.
VOLUNTARIAT
Informații Generale
Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice, coordonat de Fundația Visul Luanei și Asociația Wilderness Research and Conservation, a îngrijit în ultimii doi ani mai mult de 3300 de animale sălbatice, din peste 100 de specii diferite, din mai mult de 10 județe din toată țara.

Cea mai încărcată perioadă a anului este perioada puilor. Ea începe, în mare, din martie și durează până la sfârșitul lui iulie. În aceasta perioadă la Centrul nostru sunt internați o medie de 10 pacienți zilnic. Anul acesta ne așteptăm să fie și mai mulți.
O bună parte din animale sunt preluate de personalul medical al Centrului din teren de la cei care semnalează cazul sau, în cazul în care este mare distanța și pentru anumite specii (în special păsări), rugăm salvatorii care nu se pot deplasa, să le trimită prin intermediul transportului în comun (tren, autocar, microbuz), iar personalul nostru le prelua de la gări/autogări din București.

Pentru ca personalul medical al Centrului să poată să țină pasul pe viitor cu toți pacienții și să le ofere cele mai bune îngrijiri, fără a pierde acest timp extrem de prețios pe drumuri, am decis să apelăm la dumneavoastră în scopul preluării și transportului animalelor către Centrul nostru.
VOLUNTARIAT

Vreau să ajut! Ce fac?

Graphic design is the process of visual communication and problem-solving using one or more of typography, photography and illustration.

01

Te înscrii prin intermediul formularului

02

Te instruim în cadrul Centrului de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice

03

În cazul unei acțiuni de salvare vei fi contactat telefonic
VOLUNTARIAT

Formularul de înscriere

Cei dornici să facă acest voluntariat vor fi întâi instruiți la Centrul nostru despre aspecte ce țin de biodiversitatea animală, evaluare primară a pacienților, protecție personală, metode de capturare, contenție și transport corespunzător în funcție de specie și problema medicală.

Voluntarii vor fi integrați într-un grup comun de intervenție prin intermediul aplicației WhatsApp, unde vor fi informați despre pacienți, locul preluării, numere de contact și recomandări specifice.
Deși posibilitatea transportului cu un vehicul personal este mai facilă, multe animale (păsări și mamifere mici) pot fi transportate în condiții de siguranță și cu ajutorul transportului în comun. Așa că dacă sunteți dispuși să faceți aceste deplasări, ați ajuta enorm. Toți voluntarii din acest program vor semna și beneficia de un contract de colaborare cu Fundația nostră, prin care se obligă să urmeze toate instrucțiunile oferite și să se alinieze eticii noastre fundamentale: Scopul salvării animalelor sălbatice este întodeauna eliberarea lor în natură.
VOLUNTARIAT
Formularul de înscriere
Cei dornici să facă acest voluntariat vor fi întâi instruiți la Centrul nostru despre aspecte ce țin de biodiversitatea animală, evaluare primară a pacienților, protecție personală, metode de capturare, contenție și transport corespunzător în funcție de specie și problema medicală.
Vrei mai multe informații?
Vezi ghidurile noastre!
Seria de ghiduri utile este creată pentru orice situație neașteptată în care vă întâlniți cu un animal sălbatic! Le puteți citi în secțiunea dedicată!
ghiduri utile
menu