Am predat ștafeta!

După mai bine de 8 luni de îngrijiri, cei șapte puiuți de căprioară din Centrul nostru, au fost transferați la colegii noștri de la ACDB din Focșani pentru a fi pregătiți de eliberarea din primăvara următoare.
Înainte de eliberarea în țarcurile pregătitoare, li s-au montat câte o zgardă pentru ca ei să fie identificați mai ușor.
Îngrijirea puilor din acestă specie este extrem de dificilă și îndelungată, necesită resurse și cunoștințe aprofundate, dar problema cea mai mare este că în marea majoritate a cazurilor nici nu ar fi necesară... Marea lor majoritate sunt pui de căprioară găsiți singuri în vegetație de către oameni și în necunoștință de cauză, aceștia sunt considerați orfani și se ia decizia să fie “salvați”. În mod normal mamele acestor pui stau la distanță încercând să îndepărteze prădătorul, iar ghemuitul puilor în vegetație este un lucru natural. Mamele se întorc la pui odată ce pericolul dispare.
Vă rugăm să nu luați decizii pripite și astfel să compromiteți viețile animalelor sălbatice doar din dorința de a ajuta. Informați-vă corespunzător înainte de orice decizie.
Mulțumim mult colegilor de la ACDB care ne-au fost întodeauna aproape și cu care am putut colabora în nenumărate rânduri pentru a oferi șansele cele mai bune de recuperare și eliberare în siguranță a animalelor sălbatice pe care încercăm să le ajutăm!

menu