Fundația Visul Luanei

Centrul Luana

 

 

Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Luana a fost înfiinţat în 2014 de către Fundaţia Visul Luanei şi oferă în regim pro bono îngrijiri medicale de specilaitate animalelor sălbatice, cu precădere celor din mediul urban și periurban.

Pentru a lua cele mai bune decizii privind procesul de salvare, reabilitare și eliberare a animalelor internate, Centrul are o colaborare strânsă cu specialiștii în ecologia şi biologia animalelor sălbatice din cadrul Asociației Wilderness Research and Conservation. Ca urmare a activităților specifice, sunt coordonate și susținute diferite proiecte de monitorizare, cercetare și gestionare a populațiilor și patologiilor acestor animale.

Centrul răspunde la solicitări în teren și oferă consultanță atât autorităților, cât și societății civile în probleme ce privesc interacțiunea om-animal, primul ajutor și transportul în siguranță a animalelor sălbatice în impas de supraviețuire.

De asemenea, Centrul investește în formarea de profesionişti în medicina animalelor sălbatice şi participă activ la educarea societății asupra biodiversităţii şi necesității protejării acesteia.

Din 2014 până în prezent aproximativ 2000 de animale sălbatice din peste 40 de specii au fost internate și au primit îngirjiri medicale de specialitate.

Datorită creșterii atât a numărului, cât și a diversității speciilor, începând cu primăvara anului 2018 Centrul Luana își va schimba amplasamentul la periferia Bucureștiului, pe un teren de 2500 m2 ce va fi special amenajat în scopul tratării și reabilitării animaleleor sălbatice. Acest proiect va include o clincă medicală de specialitate și spații de reabilitare specifice nevoilor speciilor în procesul de recuperare (voliere, iazuri, țarcuri).

Costurile acestui nou centru se ridică la aproximativ 100 000 euro până la stadiul de funcționare primară.

Dacă doiți să susțineți acest proiect puteți dona aici: visulluanei.org/donatii/

Adresa actuală: str. Cezar Bolliac, nr. 12, București, Romania, cod poștal 031749
Telefon clinica: 0314263411
Email: visulluanei@nullgmail.com