Fundația Visul Luanei

Despre noi

Accidentul pe care l-a suferit Luana in august 2014 a lasat in urma un gol si o durere pe care niciunul dintre noi nu le va putea cuprinde sau intelege vreodata.

Totusi, intamplarea aceea a miscat inimile multor oameni. Acesti oameni, cunoscuti si necunoscuti au fost alaturi de Luana si de noi, cei apropiati ei, atat cu gandul cat si cu partea materiala.
Pe langa sustinerea sufleteasca multi oameni au donat bani in speranta oferirii Luanei celor mai bune conditii medicale. Pentru acest lucuru va vom multumi pentru totdeauna.

Spitalul AKH din Viena a facut balanta finala a cheltuielilor si ne-a fost returnata o parte din garantia pe care am dat-o odata cu internarea Luanei in spital. Cu ajutorul vostru cheltuielile finale au fost acoperite integral. Pe langa aceste cheltuieli, au ramas si bani in plus.

Cu sustinerea dumenavoastra, familia si prietenii au organizat si distribuit banii ramasi catre 4 fonduri principale integrate in fundatia-concept “Visul Luanei”:

1. Premiul Luana pentru altruism si compasiune – decernat anual
2. Centrul de Reabilitare a Animalelor “Luana”
3. Plantari de copaci si ecologizare
4. Cazuri speciale – in care sa fie sustinute activitati care in mod normal nu capata atentia si interesul publicului larg si ca urmare nu primesc sustinere materiala (ex: ciori, porumbei, drepnele, lilieci, etc.)

La sfârșitul lui 2014 promiteam că toţi banii rămaşi din donaţiile dumneavoastră pentru Luana vor fi folosiţi în activităţi de plantare, salvare şi tratament al animalelor şi în acţiuni caritabile şi educaţionale.

Ei bine, împreună cu voluntarii şi partenerii care ni s-au alăturat, în 2015 am reuşit să:

– Organizăm 16 acţiuni de plantare şi ecologizare unde au fost sădiţi câteva mii de copaci în 9 locuri distincte din 8 judeţe
– Am înfiinţat Centrul de Reabilitare a Animalelor Luana, unde am salvat, oferit tratament medical gratuit şi încercat reabilitarea a 383 de animale sălbatice (din 34 de specii diferite) şi am preluat şi tratat 73 de animale fără stăpân cărora le-am căutat şi găsit în mare parte adpotatori
– Am instituit şi decernat Premiul Luana pentru Altruism şi Compasiune în Medicina Veterinară la 3 persoane, am primit 12 studenţi în practică de specialitate şi oferit posibilitatea a peste 100 de volutari să lucreze şi să înveţe despre animalele din Centrul nostru
– Am susţinut atât financiar cât şi prin logistică medicală 3 acţiuni umanitare şi o asociaţie de conservare a păsărilor sălbatice
– Am organizat si participat la 2 evenimente educative de conşitientizare asupra protecţiei mediului şi a animalelor sălbatice

Toate acestea au fost posibile cu ajutorul vostru financiar şi a dorinţei noastre de a transforma visele unei persoane extraordinare, plecate dintre noi prea repede, în realitate.
Va mulţumim încă o dată şi sperăm că ceea ce am resusit să înfăptuim până acum compensează într-o oarecare măsură motivul din spatele donaţiilor dumneavoastră.

Din respect pentru voi şi pentru memoria Luanei, până în acest moment nu ne-am permis să facem nicio altă strângere de fonduri. Atât cât am primit în urmă cu un an de la voi atât am folosit.
Totuşi în acest moment resursele financiare s-au epuizat.
Nu ne stă în fire să cerem bani, dar dacă rezonati cu Visul Luanei şi consideraţi că merită să ne continuăm activitatea pentru a îndeplini cât mai multe din aceste vise, am deschis un cont pentru donaţii: http://visulluanei.org/donatii/